6. huhtikuuta 2016

Osto: SXR1, EUNL, QDVD, DX2J

Maaliskuu oli indeksisalkun osalta kuopasta kuoppaan etenemistä. Kuun alussa salkku dippasi melkein 3% verran, mutta nousi sen jälkeen pikaisesti takaisin lähtöpisteeseen. Pienempiä alle 1% tipahduksia tapahtui pitkin loppukuuta, kunnes huhtikuun ETF-ostojen aikaan salkku tipahti hieman alle 2% lähtöarvosta. Olen sinänsä mielissäni aina kun kurssit tippuvat ennen kuun viidettä päivää, sillä useammin tuntuu siltä että ETF-kuukausisäästöjen toteutuessa ollaan kuun huippuhinnoissa.


Edellisen merkinnän aikaan eniten täydennystä kaipailivat SXR1, SXR8 ja QDVD. Nämä olivatkin huhtikuun alussa yhä eniten tavoiteallokaatiosta poikkeavia ETF:iä:

Suurimpien poikkeamien perusteella tein seuraavat ostot:
  • 1kpl iShares Core MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF (SXR1)
  • 4kpl iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • 5kpl iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD)
  • 4kpl db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DX2J)

Tarkalleen ottaen allokaatiovajeen pohjalta myös SXR8 olisi kaivannut uuden oston. SXR1 ja SXR8 ovat kuitenkin molemmat sen verran kalliita, että halusin hajauttaa ko. ETF-ostot kahdelle eri kuukaudelle. Eli SXR8 saa odottaa toukokuun alkua ennen seuraavaa ostoa.


Toukokuussa todennäköisiä ostokohteita SXR8:n ohella näyttäisivät olevan ainakin DXET sekä IS3N, joiden poikkeama on tällä hetkellä yli 2% tavoitteesta. Tämän kuun 500€ ostojen lisäksi laitan parin viikon päästä 60€ menemään Ruotsin, Norjan ja Tanskan Superrahastoihin.

Indeksisalkku on tällä hetkellä n. 1000e osinkosalkkuani jäljessä, joten tavoitteeni salkkujen tasaamisesta samankokoiseksi alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Olen kuitenkin luopunut tiukasta säännöstäni, jonka mukaan vältän osinkosalkkusijoituksia ennen kuin saan indeksisalkun tasoihin. Sen sijaan pyrin tasaamaan salkut ennen tämän vuoden loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti