12. tammikuuta 2018

Tammikuun ETF-kuukausisäästöt: DX2J, DXET, QDVD

Edellisestä indeksisalkkuani käsittelevästä kirjoituksesta on jo hetki aikaa, joten ajattelin summata tilanteen tammikuun ETF-kuukausisäästöllä* tehtyjen ostojen yhteydessä. MiFID II:sta johtuvien kaupparaportointiin liittyvien muutosten vuoksi Nordnet ei tällä kertaa onnistunut toteuttamaan ostoja ajallaan, vaan uudet omistukset ilmestyivät salkkuihin vajaan viikon viiveellä.

Indeksisalkkuni seuraa yhä samaa strategiaa: Olen luonut kohtuullisen laajalla instrumenttivalinnalla haluamani kaltaisen hajautuksen ja allokaation, jonka seuranta tapahtuu itse rakentamallani raportilla. Kuukausittaisten säästöjen avulla pyrin sitten kohdentamaan uudet sijoitukset aina niihin instrumentteihin, jotka poikkeavat eniten allokaatiosta. Kyse on nimenmukaisesti ikiholdauksesta, en ole ainakaan toistaiseksi tehnyt salkusta yhtään myyntiä koko sen olemassaolon aikana.

Toistaiseksi olen ollut strategiaan varsin tyytyväinen. Avasin salkun elokuussa 2015, jonka jälkeen TWR-tuottoa on kertynyt hieman yli 33%. Tuotto on lisäksi tullut ihan kohtuullisella riskillä - tällä hetkellä Nordnet ilmoittaa salkun Sharpen luvuksi 1,2. Viimeisen vuoden aikana tuottoa on tullut 10,27%.


Tammikuun säästökohteiksi valikoituivat seurantani perusteella DX2J, DXET sekä QDVD. Jälkikäteen raportointiani päivittäessäni huomasin, että viimeksimainitun sijaan eniten vajetta olisikin itseasiassa ollut maailmanlaajuisesti kehittyviin maihin sijoittavaan EUNL:ään, mutta olin lukenut taulukkoa huolimattomasti ja säästöt menivät väärään kohteeseen. Täytyy ensi kuussa sitten paikata vaje. Kuukausisijoitusten jälkeen salkku tavoiteallokaatioineen näyttää tältä:

Laitoin ETF:fien lisäksi menemään pikkusummat Ruotsin ja Norjan Superrahastoihin, joskaan en kerralla ihan täyden poikkeaman suuruisia summia - ensi kuussa sitten taas vähän lisää. Salkun volatiliteetista kertoo omaa kieltään myös se, että Sharevillessä tähtiluokitus on jo yli vuoden verran ollut säännönmukaisesti kahta tähteä. Ei siis ihan priimaa, mutta toisaalta ei mitenkään heikoimmastakaan päästä. Käykäähän seuraamassa salkkua, jos kiinnostaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti