1. tammikuuta 2018

Holdaus jatkuu

Vuosi 2017 vierähtikin ohi hieman eri merkeissä kuin alunperin olin suunnitellut. Sekä ammatillisessa mielessä että henkilökohtaisella tasolla vuosi oli kiireisempi kuin koskaan, joten jouduin heti vuoden alussa priorisoimaan ajankäyttöäni rankalla kädellä. Valitettavasti sen myötä blogikirjoittelu jäi hetkeksi taka-alalle. Vaikka uskon sijoituspäiväkirjan pitämisestä olevan hyötyä taloudellisen vaurastumisen tavoittelussa, olen varma että viime vuoden panostukseni työelämässä kantavat pidemmän päälle paljon enemmän hedelmää.

Kirjoitusten puutteesta huolimatta holdailu on jatkunut. Salkkuni ytimenä toimiva indeksisalkku on jatkanut kasvuaan kuukausittaisilla sijoituksilla, eikä salkusta ole tehty lainkaan myyntejä sitten sen perustamisen. Tarkoituksenani on säilyttää salkku koskemattomana ja pitää merkittävin osuus sijotuksistani kiinni passiivisissa indekseissä jatkossakin.

Suorista osakesijoituksista koostuva osinkosalkkuni on sen sijaan ollut kohtuullisen aktiivinen, kuten Sharevillessä salkkujani seuraavat ovat saattaneet huomatakin. Aktiivisuudesta huolimatta (tai ehkä juuri siksi) salkun menestys vuoden aikana on ollut heikko. Aion vastaisuudessakin pitää osan sijoituksistani osinko-osakkeissa, mutta pyrkien aiempaa selvästi passiivisempaan ja holdaavampaan sijoitustyyliin.

Vuoden 2017 suurin sijoitusvarallisuuteeni liittyvä muutos oli ensimmäisen sijoitusasuntoni hankkiminen kesällä. Tavoitteenani on pyrkiä hajauttamaan sijoitusvarallisuuttani kohtuullisen laajalti erilaisiin omaisuusluokkiin ja asuntosijoittaminen oli suuri askel tuohon suuntaan.

Kovin rutiinimaista kirjoittelutahtia en vielä uskalla lupailla, mutta toivon mukaan kirjoituksia ilmestyy jatkossa säännöllisen epäsäännöllisesti. Hyvää uutta vuotta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti