8. helmikuuta 2016

Osto: DX2J, SXR8, EUNL, QDVD

Perjantaina oli taas kuukausittaisten ETF-ostojen aika. Tarkastellessani indeksisalkun tilannetta keskiviikkona, koko salkku näytti olevan punaisella, joten aika oli sinänsä hyvä lisäostoille.

Tavoitteenani on yleensä laittaa ETF-kuukausisäästöihin* noin 450-500 euroa kuukaudessa, mutta alkuvuoden laskumarkkinan myötä olen päättänyt korottaa kuukausittaista säästöäni n. 600 euroon. Tavoitteena on seuraavaksi keskittyä kasvattamaan pelkästään indeksisalkkua siihen saakka kunnes sen kokonaisarvo on osinkosalkkuani suurempi. Teen seuravat hankintani osinkosalkkuun aikaisintaan sen jälkeen.

Jo indeksisalkun pikaisella tarkastuksella oli selvää, että eurooppalaisten pienyritysten osakkeita seuraava DX2J oli tullut selvästi alas vuoden vaihteen tasosta ja poikkesi näin ollen roimasti tavoiteallokaatiosta. Seuraavaksi suurimpia laahaajia olivat SXR8, EUNL, sekä QDVD.

Suurimpien poikkeamien perusteella tein seuraavat ostot:
  • 8kpl  db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DX2J)
  • 1kpl iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)
  • 3kpl iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • 2kpl iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD)
Ostojen toteuduttua allokaatio näyttää edes hieman enemmän tavoitteen mukaiselta:


ETF-ostojen lisäksi laitan ensi viikolla yhteensä 70e menemään ilmaisiin Superrahastoihin*. Näillä näkymin rahasto-ostojen painotus tulee olemaan Tanskassa ja Norjassa. Tämän hetkisen tilanteen perusteella ensi kuussa täytyy lisätä QDVD:tä ja DXET:tä, mutta sinne on nykyisessä markkinaturbulenssissa vielä pitkä matka. Vanguard-ETF:ät ovat aikaisempien ostojeni myötä niin suuressa painossa, että lisähankintoja tuskin tarvitsee tehdä ennen loppuvuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti