9. helmikuuta 2016

Osto: Energy Transfer Equity, L.P.

Olen pikkuhiljaa kasailemassa itselleni listaa kiinnostavista osakkeista, joiden kehitystä tahdon seurata pidemmällä aikajänteellä mahdollisten ostopaikkojen tunnistamiseksi. Eräs alustavalla listallani jonkin aikaa ollut yhtiö on yhdysvaltalainen öljy- ja kaasualan jätti Energy Transfer Equity, L.P. (ETE). Öljyn hinnan romahtamisen vuoksi myös yhtiön kurssi on ollut alamaissa, minkä vuoksi olenkin seuraillut tilannetta puoliaktiivisesti jo jonkin aikaa.

Satuin vilkaisemaan ETE:n tilannetta eilen hieman ennen kello yhtätoista illalla, kun huomasin kurssin tulleen illan aikana alas yli 40%. Yhtiöllä on parhaillaan fuusio käynnissä toisen vastaavan öljy- ja kaasualan palveluyrityksen Williams Companiesin kanssa, mikä on saanut sijoittajat viime aikoina hermostuneiksi.

Kun muun hermoilun ohella yhtiön arvopaperivalvonnasta vastavalle elimelle SEC:ille toimittamista asiakirjoista ilmeni yllättäen aikomus vaihtaa talousjohtajaa, alkoi kurssi valua kohti monen vuoden pohjalukemia sijoittajien pelätessä osingon leikkaamista. Yhtiö ei ollut virallisesti kommunikoinut asiaa mitenkään, joten hermostuneisuus kulminoitui romahdukseksi kesken muutenkin hyvin laskupitoisen pörssipäivän.


Kun huomasin romahduksen, ehdin juuri pikaisesti lukaista olennaisimmat otsikot ja artikkelit ennen kuin päädyin tekemään 130 kpl oston satelliittisalkkuuni 4,12 dollarin kurssiin, vain viisi minuuttia ennen New Yorkin pörssin sulkeutumista. Hankinta ei ollut mitenkään erityisen harkittu, mutta omien sääntöjeni mukaan saatoin tehdä vielä alle 600e sijoituksen "pelisalkkuun" ilman sen kummempaa analyysiä tai pohdintaa.

Intuitioni sanoo 42% romahduksen olevan ainakin jossain määrin ylilyönti, joka tulee korjautumaan viimeistään öljyn hinnan lähtiessä takaisin nousuun. Voi olla, että kurssi matelee vielä hieman alemmas, mutta uskon ostohinnan olevan pidemmän päälle kilpailukykyinen, sikäli kun yhtiölle ei tapahdu mitään totaalisen katastrofaalista.


2 kommenttia:

  1. Noista LP yhtiöistä tulee kotiin kirjeitä joistain veroista, aika hämärää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista. Täytyypä seurata josko itse saan vastaavia.

      Poista