12. toukokuuta 2016

Osto: Lisää Nokiaa

Ostin tasan viikko sitten 100kpl erän Nokiaa, minkä myötä positioni tuplaantui aikaisemmasta. Spekuloin ennen osavuosikatsausta kirjoittamassani ostomerkinnässäni viiden euron osakekurssin tuntuvan henkiseltä haamurajalta ja pidin osarin jälkeistä kurssinousua todennäköisenä skenaariona. Noh, toisin kävi: Osari oli varsin pehmeä ja markkinat rankaisivat heti seitsemän prosentin pudotuksella.

Kurssilasku oli tietenkin pettymys, sillä minun olisi kannattanut kiirehtimisen sijaan odottaa rauhassa osavuosikatsauksen yli. Mielestäni ostohinta oli silti pidemmän päälle kohtuullinen ja luottoni Nokiaan pitkällä aikavälillä on edelleen vahva. Kaiken kaikkiaan Nokia-omistukseni ostonkin jälkeen yhä sen verran pieni, että olin ajatellut tehdä uuden tankkauksen hieman kesemmällä osingon irtoamisen jälkeen.

Äkillisen kurssilaskun myötä laskin itselleni kuitenkin jo saman tien uuden ostokynnyksen: Päätin tehdä seuraavan hankinnan kun kurssi laskisi 80 prosenttiin aiempien osakkeideni keskihinnasta. 5,72€ keskihinnan perusteella asetin eilen ostotoimeksiannon 130 osakkeesta 4,576 euroon. Eilisen aikana osto ei vielä toteutunut, vaikka kurssi oli aamulla ennen toimeksiannon tekemistä hetkellisesti jo alittanut kynnyksen. Tänään kurssi luisui kuitenkin sen verran alaspäin, että toimeksianto toteutui heti aamusta.

Oston myötä omistan yhteensä 330kpl Nokian osakkeita, joten osinkoja on tulossa kesäkuussa 85,80 euron edestä. Seuraavan oston suunnittelen tekeväni näillä näkymin osinkojen irtoamisen jälkeen, mikäli kurssi dippaa 4,10 euron tuntumaan.

Uutisoinnin mukaan piensijoittajat ovat innostuneet tankkaamaan Nokiaa ja ainakin Herkuille perso piensijoittaja näyttää tehneen ostoja aika lailla samassa tahdissa kuin minä. Löytyykö lukijoista muita edullisen Nokian hamstraajia?

12 kommenttia:

 1. Mihin perustuu Nokian ostosi? Ei se osake mikään halpa ole ja yrityslaadusta ei ole tietoakaan. Vuodelle 2018 ennustetaan 35c EPS:ä, joka jo vaatii Alcatel-synergioiden onnistumista. Siltikin P/E on melkein 15. Jos synergiat eivät todeutu, P/E huiteleekin sitten jo pilvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustuu osittain omaan ammatilliseen näkemykseen, osittain fundaan ja osittain fiilikseen. Yrityslaatu on tietysti mielipideasia, itse näen Noksun kohtuullisesti hinnoiteltuna ja houkuttelevana sijoituksena pitkään salkkuun.

   Poista
 2. Minä ostin Nokiaa. Aiemmin en ole sitä omistanut joten nyt ajattelin kokeilla. :)
  Hinta tuntui houkuttelevalta.

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän jokaisen suomalaisen sijoittajan pitää joskus omistaa Nokiaa. :)

   Poista
 3. Kyllä nyt alkaa olemaan niin halpaa suhteessa muihin Helsingin isoihin, että ainakin pitkään salkkuun vaikea kuvitella parempaa tällä hetkellä. Itsekin lisään huomenna tai ensi viikolla, täytyy vähän vielä tarkkailla mihin suuntaan mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tietty mahdollista kurssi vielä valuu. Markkina tunnetusti hinnoittelee Nokian aika pessimistisesti. Itse pidän nykyistä hintatasoa jo houkuttelevana, mutta varaudun tekemään lisäostoja mikäli kurssi tippuu vielä reilusti.

   Poista
 4. Ostin itse myös vitosella samassa kohtaa sinun kanssasi. Itse olin alustavasti miettinyt että jos ennen osinkoja tipahtaa 4,5€:n alle niin lisää voisi tankata. Tuota aletaan pikku hiljaa kolkutella joten kohta voi joutua päätösten eteen.

  VastaaPoista
 5. Minä olen päätynyt noin samoihin satsauksiin, noin samoihin aikoihin noin samoista syistä.

  Itse näen että Nokiassa on potentiaalia. Ei ole halpa, muttei kyllä ihan ylihinnoiteltukaan. Pitkässä juoksussa - jos fuusio tuottaa toivottuja hyötyjä - nyt on voinut saada halpaan hintaan. Tosin tietty jos menee toisin, niin nyt on voinut saada kalliiseen hintaan :)

  VastaaPoista
 6. Tyypit hei. Tehkääpä nyt ihan pikkasen peruslaskentaa. Liikevaihto laskee, kate laskee, osakkeiden määrä nousi ja lisääntynyt liikevaihto ei ollut yhtä laadukasta.mergerin jäljiltä tulee isoja kertaluonteisia kustannuksia. Ei tuonyt mikään halpa osake ole. Kolmen neljän euron osake. Pitkällä aikavälillä arvo voi helposti huidella 10 euronkin paikkeilla olettaen, että liikevaihto kasvaa 20 % ja kate pysyy korkeana. Mut ei nyt vissiin tänä vuonna. Suunta alas mikäli talous ei juuri nyt iloisempien bkt lukuken valossa ole kääntynyt vaimeaan nousuun. No, q4 viime vuodelta on paha vertailukohta vielä, joten suunta alas.

  Tiedoksi, minulla ei ole mitään Nokiaa vastaan ja vielä viime kuussa salkussani oli reilu 15 000 osaketta ko lafkaa. Dumppasin kaikki 5,5 kohdilla pois kun olin vielä voitolla ostettuani osaketta helmikuun dipin pohjilla. Kiitos Juniperin tulosvaroituksen osasin väistää kunnon tiputuksen.

  Mutta, ei todellakaan paras mahdollinen sijoitus. Ostakaa mieluummin Ericssonia, osake tosi halpa jopa suhteessa 2009 vuoden pohjahintaan.

  VastaaPoista
 7. Terve vaan anonyymi. Saattat olla hyvinkin oikeassa. Veikkaan että kyse on myös taktisesta erosta. Itse olen ostanut Chevronia kun kurssi tippui (nyt on palannut plussalle), samoin BHP Billitonia kun se sukelsi. Eli oma taktiikkani on ostaa juuri silloin kun näyttää huonolta :)

  Erikson houkuttaisi muuten, mutta Ruotsin osinkokuviot hieman pohdituttavat. Joko joutuu maksamaan Nordnetissä isompia välitysmaksuja, tai Lynxissä valuutanvaihtomenoja. Pikkuasioita, kyllä, mutta minun sijoitussummani ovat melko pieniä.

  VastaaPoista
 8. Kaiketi ei taktiikkaerosta vaan siitä, että uskon saavani Noksua halvemmalla lähitulevaisuudessa. Taloudelliset tunnusluvut kun merkkaa suhteellisen paljon. Arvioikaa epsiä ja johtakaa siitä pe. Ehkä sen neljä euroa valuaatio lähtitulevaisuudessa. Siksi uskon ericssoniin kun niillä ei ole vaikeaa yhdistymistä Ranskafirman kanssa.

  Aion myös ostaa Nokiaa jatkossakin. Uskon megatrendien tukevan liiketoimintaa. :) En vaan sulata sitä, että ihmiset ovat ankkuroineet osakkeen arvon johonkin katsomatta yhtiön tilannetta ja lukuja kriittisesti. Hyvä sijoitus pitkällä aikavälillä luulisin, perustuen pitkälti mutuun.

  VastaaPoista
 9. Hyviä kommentteja puolin ja toisin! Olen Anonyymin kanssa samaa mieltä siitä, että osake ei ole tunnuslukujen valossa mitenkään selkästi halpa. Mielestäni osake on tällä hetkellä lähinnä "kohtuuhintainen", mikä tekee osto-ohjelman aloittamisen järkeväksi. On toki mahdollista että kurssi valuu vielä lisää, minkä vuoksi olen varautunut tekemään lisäostoja alemmillakin kursseilla. Mielestäni on kuitenkin jokseenkin todennäköistä että pohja tulee vastaan jo paljon ennen kuin ollaan "kolmen neljän" euron tasoilla.

  Ericsson on Nokiaa edullisempi, mutta itse sijoitan lähinnä Nokian tulevaisuudennäkymiin, patenttiportfolioon, tuotekehitykseen ja innovointikykyyn, joita pidän huomattavasti Ericssonia parempina.

  Todettakoon myös, että sijoitukset tulivat nimenomaan holdaukseen pitkään salkkuun. Lyhyellä aikajänteellä en Noksuun sijoittaisi edes tätä alemmilla kursseilla. On myös aika eri asia miettiä aktiivisia peliliikkeitä +80k€ possan kanssa, kuin suunnitella 500€ hankintaa passiivisesti ikiholdattavaksi. :)

  VastaaPoista