5. toukokuuta 2016

Osto: Nokia-positio tuplattu

Mainitsin edellisessä kirjoituksessani aikeistani ostaa osinkosalkkuun lisää Nokiaa mikäli kurssi laskee ennen osingon irtoamista alle viiden euron. Osake käväisi elokuun romahduksen aikana pikaisesti hieman alle viidessä eurossa, mutta muutoin kurssi on seilannut vitosen päällä syksystä 2013 lähtien. Selkeästä tavoitehinnastani huolimatta päädyin eilen päivän päätteeksi vetämään liipasimesta hieman aikaisemmin ja ostamaan 100kpl osakkeita jotakuinkin eilispäivän pohjahintaan 5,025€/osake.

Seurailtuani Nokian osaketta jo jonkin aikaa alkoi viiden euron raja tuntua henkiseltä haamurajalta jonka alittaminen vaatisi jonkin selkeän negatiivisen katalyytin. Nyt osavuosikatsauksen alla sijoittajat ovat olleet varsin epätietoisia Nokian tilanteesta ja kurssi on luisunut edullisemmaksi, mutta uskon itse että helatorstain ja viikonlopun jälkeiset pörssipäivät eivät tule kurssia enää pudottamaan kovin merkittävästi. Päinvastoin uskon välipäivien patoavan hieman kysyntää ja laskun sijaan näen lievän nousun jossain määrin todennäköisempänä. Samaten uskon positiivisen osavuosikatsauksen ja sen aiheuttaman kurssinousun olevan hieman todennäköisempi skenaario kuin pessimististen markkinaodotusten alittaminen.

Mikäli en uskoisi positiiviseen yllätykseen, olisi sinänsä ollut järkevämpää lykätä osto osinkojen jälkeiseen aikaan ja välttää näin turhan veron maksaminen irtoavasta osingosta. Halusin kuitenkin vihdoin toteuttaa kauan hautomani oston, kun alkoi tuntua siltä ettei vitosen raja välttämättä alitu tälläkään kertaa. Oston myötä osinkosalkun allokaatio saavutti myös vihdoin Nordnetin Superluottoon tarvittavan hajautuksen. Nyt salkun suurin omistus on enää 19,5% koko potista, joten seuraavaksi laitan luottohakemuksen vetämään saadakseni osto-ohjelmiini lisää joustoa mahdollisissa tulevissa dipeissä.

Oston myötä salkkuni Nokiaomistus tuplaantui ja 20% negatiivisen tuoton sijaan osakkeet ovat enää 10% tappiolla. Osto lisää myös tämän vuoden osinkokertymää, sillä Nokia maksaa osinkonsa verrattaen myöhään, vasta kesäkuun alussa. 5,025€ kurssilla osakkeen osinkotuotto on reilusti yli 5%, mikä on Nokian kokoisen yrityksen osakkeelle jo varsin houkutteleva taso.

Vaikka tietysti toivon kurssin nousevan selvästi tiistain osavuosikatsauksen jälkeen, voin toki olla täysin väärässäkin. Osto on silti ennen kaikkea pitkäaikainen sijoitus. Moni piensijoittaja on polttanut näppinsä Nokian kanssa ja pitää lappua surkeana sijoituksena. Itse näen firman kuitenkin lupaavana käänneyrityksenä, jolla on potentiaalia nostaa osake yli 10€ tasolle mahdollisesti vielä tämän vuosikymmenen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti