6. toukokuuta 2016

Osto: SXR8, DXET, DX2J, IS3N

Aurinkoisen ja lämpimän sään merkeissä alkanut toukokuu on edennyt sen verran pitkälle, että tänään oli jälleen ETF-kuukausisäästöjen aika. Huhtikuun kurssikehitystä katsellessa huomaa salkun käväisseen reilun neljän pinnan verran plussalla, ennen kurssin vajoamista takaisin lähemmäs lähtötilannetta. Kaikkiaan salkku on tällä hetkellä jokusen kympin tappiolla, mikä on sen verran vähän etten tällä erää vielä harkitse kuukausittaisen säästösumman kasvattamista.


Kuten kuukauden takaisessa merkinnässäni uumoilin, tämän kuun eniten tankkausta vaativat sijoitukset olivat SXR8 ja IS3N. Näiden lisäksi vajetta oli eniten DXET:ssä sekä DX2J:ssä. Muutaman päivän takainen tilanne antaa kyllä pikaisella silmäyksellä ymmärtää SXR1:n olevan täydennyksen tarpeessa, mutta lisäiltyäni taulukkoon ensin muita ostoksia, tilanne heilahtikin hienoisesti DX2J:n eduksi:

Taulukon indikoimien suurimpien poikkeamien perusteella tein seuraavat ostot:
 • 1kpl iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)
 • 3kpl db x-trackers EURO STOXX 50 UCITS ETF (DXET)
 • 2kpl db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DX2J)
 • 5kpl iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (IS3N)

Ostojen toteuduttua kaikki omistukset Vanguard-ETF:iä lukuunottamatta ovat alle kahden prosentin haarukassa. Lisäksi laitan reilun viikon päästä jälleen 15 euroa kuhunkin Superrahastoon Suomea lukuunottamatta. Ensi kuulle vahvoja ostokandidaatteja näyttäisivät olevan mainitsemani SXR1 sekä QDVD.

Avasin muuten indeksisalkkuni näkyviin myös Sharevilleen. Jos kiinnostaa tarkastella salkun kehitystä muutoinkin kuin näiden kuukausipäivitysten muodossa, niin käykääpä seuraamassa!


2 kommenttia:

 1. Melkein sama setti tuli tänään hankittua: 1 kpl SXR8, 3 kpl DXET, 6 kpl IS3N ja 11 kpl XDUK. Pitääkin tutustua tuohon DX2J:hin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, varsin sama kattaus tosiaan! Pitäisi itsekin tarkastaa uudestaan nuo kuukausisäästön piiriin kuuluvat ETF:ät, nyt kun valikoima on taas hieman kasvanut.

   Poista