23. kesäkuuta 2016

Osto: Nordea

Vaikka Helsingin pörssissä oli tänään nousupäivä, otti Nordean osake vaihteeksi taas kunnolla siipeensä. Tarkastaessani salkkuni tilanteen aamulla huomasin osakkeen laskeneen jo yli neljän prosentin verran edellispäivästä. Kaikkiaan salkussani jo olleet paljolti ylihintaiset Nordea-omistukset olivat yli 23% pakkasen puolella. Pankki on kärsinyt viime aikoina monenlaisista negatiivisista uutisista, joten sinänsä kurssilasku on ihan oikeutettua. Mielestäni uutisoinnin määrä ja niiden aiheuttama kurssireaktio on kuitenkin ollut paikoitellen yliampuvaa - kyse on kuitenkin fundamentaalisesti hyvin laadukkaasta pankista, jonka tuloksentekokyky ei ole missään vaiheessa ollut aidosti uhattuna.

Tämän päivän negatiivinen kurssireaktio johtui ilmeisesti enimmäkseen Svenska Dagbladetin julkaisemasta artikkelista, jossa epäiltiin Nordean kykyä täyttää kaikki tarvittavat pääomavaatimukset. Ruotsin finanssivalvonta ehti jo oikaisemaan lehden esittämiä väitteitä, mutta negatiivisen uutisoinnin johdosta useat pankit alensivat Nordean suositusta ja tavoitehintaa, minkä johdosta kurssi sukelsi. Laitoin itse ostotoimeksiannon vetämään, mikäli kurssi alittaisi kahdeksan euron rajan.

Osto meni läpi iltapäivän puolella ja sain salkkuuni n. 500e lisäerän osakkeita kurssiin 7,99€. Tein oston velkarahalla hyödyntämällä Nordnetin edullista Superluottoa*. Tämä oli mielestäni hyvin perusteltua, sillä osinkotuottoa erälle on luvassa yli 8%. 0,99% lainankorolla tuottoa jää silti yli 7%, eli puskuria on roimasti mahdollisen osingon leikkaamisenkin varalta. En usko Nordean leikkaavan osinkoa muuten kuin äärimmäisen pakon edessä, ja päin vastoin uskon osakkeella olevan enemmänkin nousupainetta, kunhan negatiivisten uutisten aalto hellittää.

Siinä epätodennäköiseltä vaikuttavassa tilanteessa että Brexit toteutuu, osto voi olla hieman ennenaikainen. Tällöinkään hankinta ei ole mielestäni huono, mutta varaudun toki ostamaan salkkuun lisää osakkeita kurssien romahtaessa. Mikäli Brexit jää toteutumatta, uskon Nordeankin kurssin nousevan hieman muun markkinan mukana, vaikka varsinaista rallia ei nähtäisikään.

Osinkosalkkunikin on nykyään nähtävillä Sharevillessä! Viikkograafista näkyy hyvin Brexit-pelkojen haihtumisen aiheuttama nousu:

2 kommenttia:

  1. Meillä oli molemmilla näköjään sama pläni Nordean suhteen ja molemmille iski Brexit kasvoille :) Saapa nähdä, paljonko Nordea kyykkää maanantaina ja pitääkö harkita vielä toistakin erää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän siinä kävi. Maanantaina edessä olevasta kurssilaskusta huolimatta osto ei kyllä juurikaan harmita, sillä tähtäin on sen verran pitkällä tulevaisuudessa. Edullisemmaksi olisi silti toki tullut tehdä osto vasta äänestyksen jälkeen.

      Poista