8. kesäkuuta 2016

Osto: SXR1, EUNL, QDVD, DX2J

Kesäkuun ETF-kuukausisäästöt toteutuivat hieman totuttua myöhemmin, sillä toimeksiantopäivä osui viikonlopulle ja maanantai sattui olemaan Ruotsin kansallispäivä, minkä vuoksi toimeksiannot olivat paussilla. Ostot menivät kuitenkin jälleen läpi eilen ja nyt salkkuraportti on ajan tasalla.

Viime kuu oli salkun kehityksen suhteen hyvin positiivinen ja tällä hetkellä kaikki salkun omistukset ovat plussan puolella. Vahvan nousun myötä alan toistaiseksi painamaan hieman jarrua kuukausisäästöön menevän summan suhteen ja kasvattamaan hiljalleen käteispainoa. Laitan tässä kuussa ETF-kuukausisäästöihin ja rahastoihin yhteensä n. 350€.


Viime kuun ostomerkinnässäni uumoilin seuraaviksi ostokandidaateiksi SXR1 ja QDVD -ETF:iä, mikä olikin aivan oikea veikkaus. Taulukosta näkee kyseisten ETF:ien poikkeavan selvästi eniten tavoiteallokaatiosta. Samoin kuin viime kuussa, uusien ostojen lisääminen taulukkoon heilautti omistusten suhteellisia osuuksia sen verran, että IS3N:n sijaan tämän kuun ostoslistalle päätyivätkin EUNL ja DX2J.


Taulukon indikoimien allokaatiovajeiden perusteella tein seuraavat merkinnät:
  • 1kpl iShares Core MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF (SXR1)
  • 1kpl iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • 4kpl iShares MSCI USA Dividend IQ EUR (QDVD)
  • 2kpl db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DX2J)


Ostojen myötä salkku on taas kohtuullisen lähellä tavoiteallokaatiota. Kuukausisäästettävistä indekseistä vain IS3N poikkeaa tavoitteesta yli yhden prosenttiyksikön. Olettaisin sen saavan kuitenkin jo heinäkuussa hieman täytettä. Laitan ensi viikon rahastosäästöissä jälleen 15€ minimisumman Ruotsin, Norjan ja Tanskan Superrahastoihin*.

Indeksisalkkuni on muuten saanut edellisen merkinnän jälkeen jo mukavasti seuraajia Sharevillessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti