28. kesäkuuta 2016

Osto: Betsson AB

Juhannuksen jälkeiset alennusmyyntiostot jatkuivat tänään europörssien kohtuullisesta rekyylistä huolimatta. Ruotsalaisperäinen vedonlyöntiä ja rahapelejä verkkopalvelussaan tarjoava Betsson AB julkisti tiedotteen, jossa yhtiö antoi tulosvaroituksen toisen kvartaalin osalta. Syynä heikkoon menestykseen ovat olleet mm. epäsuotuisat valuuttakurssit ja heikentyneet vedonlyöntitulot. Tiedotteen seurauksena Betssonin kurssi sukelsi aamulla yli 20% ja kun mukaan laskee Brexitin aiheuttaman yleisen kurssipaniikin, on osakkeen hinta tullut viikon sisällä alas yli 30%.

Ruotsin kruunun ollessa suotuisassa kurssissa euroa vasten, on länsinaapurin osakkeisiin sijoittaminen tällä hetkellä kohtuullisen houkuttelevaa. Ostin eilen jo hieman lisää H&M:ää osinkosalkkuuni ja olen seurannut aktiivisesti Svenska Handelsbankenin kurssin kehittymistä. Betsson ei sinänsä ole yritys, johon haluaisin sijoittaa pitkäjänteisesti suuria summia. Tämänpäiväinen kurssireaktio tuntui kuitenkin sen verran liioitellulta, että poimin pienen erän osaketta satelliittisalkkuuni.

Tein ostotoimeksiannon 72 osakkeesta kurssiin 73,05 SEK, joka menikin läpi lähes saman tien. Vaikka tulosvaroitus on tietenkin aina hieman huolestuttava asia, en usko yli 30% kurssilaskun näin lyhyen ajan sisällä olevan täysin perusteltu. 2016 on harvinaisen hyvä urheiluvuosi, minkä pitäisi näkyä selvästi vedonlyöntifirmojen vuosituloksissa. Alkukesän aikana oli useiden ammattiliigojen pudotuspelit ja finaalit, ja tiedotteenkin mukaan käynnissä oleva UEFA Euro 2016 -turnaus hyödyttää Betssonin kesän lukuja. Jalkapallon EM-kisat jatkuvat heinäkuun puoliväliin saakka, jonka kanssa limittäin ajetaan Tour de France. Tämän jälkeen jälkeen elokuussa on tiedossa urheiluturnausten äiti, eli Rion kesäolympialaiset. Pienenä pisteenä i:n päälle tänä vuonna pelataan 12 vuoden tauon jälkeen myös jääkiekon maailmancup, joka tosin auttanee Betssonia vain hieman paikallisesti Pohjois-Euroopassa.

Ottaen huomioon Betssonin kohtuullisen hyvät fundamentit ja tapahtumarikkaan loppuvuoden, uskoisin kurssin nousevan vielä ennen vuodenvaihdetta reilusti. Myös kruunun kurssilla on pidemmän päälle todennäköisesti painetta nousta, millä on niinikään suotuisa vaikutus sijoituksen arvoon. Satelliittisijoituksena en aio välttämättä holdata Betssonia kovin pitkään, vaan kevennän salkkua sitten kun tuntuu että nousua on tullut sopivasti. Tosin holdatessa kohtuullisen osingonkin mahdollisuus on olemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti