24. kesäkuuta 2016

Osto: EXX1

Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi: Ennakkokyselyistä ja vedonlyöntifirmojen todennäköisyyksistä huolimatta kansanäänestystulos oli Brexitin suhteen myönteinen ja markkinat heittivät heti aamulla häränpyllyä. Täytyy myöntää, että olen varsin yllättynyt tuloksesta ja olisin varmaan toiminut hieman toisin viime päivien ostojen suhteen, mikäli olisin tämän osannut aavistaa. Tuloksesta huolimatta aiemmat ostoni ovat edelleen mielestäni ihan järkeviä, ainoastaan Nordean ensi viikon alussa edessä oleva dippi olisi ollut selvästi oston kannalta parempi ajoitus.

Noh, nyt pitää vain toimia tilanteen mukaisesti ja hyödyntää avautuvat ostopaikat mahdollisimman hyvin. Ensimmäinen Brexitin jälkeinen ostoni oli iShares EURO STOXX Banks ETF, joka sijoittaa suuriin eurooppalaisiin pankkeihin. Tein oston kurssiin 8,70€. Europankkien kurssit ovat painuneet reippaasti alas tänään, ja hajautettu ETF:kin oli ostohetkellä 18% halvempi kuin eilinen huippuhinta. Vuotuinen osinkotuottokin on lähellä neljää prosenttia.

Vaikka sijoitus on varmasti pitkällä tähtäimellä hyvä, ei tämänkaltaisen ETF:än holdaaminen kuulu pitkän ajan strategiaani, joten tein oston satelliittisalkkuun. Todennäköisesti luovun ETF:stä siis aikanaan ja käytän tuotot johonkin toiseen mielenkiintoiseen ostokohteeseen.

Seurannassani on muutama saksalaisosake, joita havittelen osinkosalkkuuni holdaukseen. Ennen lisäostojen harkitsemista taidan kuitenkin odottaa vielä vartin verran, että jenkkipörssit aukeavat. Jenkkien reaktio Brexit-uutiseen saattaa vielä heilauttaa Euro-osakkeiden kursseja ennen pörssien sulkeutumista.

2 kommenttia:

 1. Piti ihan tarkistaa tuon EXX1:sen tietoja ja Nordnetin historiallisen kehityksen tiedot näyttävät erittäin rumia lukuja pitkältä aikaväliltä. Ilmeisesti laitoit kiinni siis jonkin isomman summan jos meinasit saada hyvää tuottoa sijoituksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pankkiosakkeet ovat jo pitkään olleet alamaissa matalan korkotason vuoksi, minkä vuoksi historiallinen kehitys näyttää punaista. Brexit toi eurooppalaisille pankeille vielä oman riskikertoimensa, minkä vuoksi EXX1:n arvostus romahti viiden vuoden pohjalukemiin. Juuri tuon alasmurjotun kurssin vuoksi uskon ETF:ällä olevan roimasti nousupotentiaalia.

   Kannattaa myös huomioida, että EXX1 maksaa osingot ulos. Eli kaikki tuotto ei suinkaan näy Nordnetin kuvaajassa. Kurssinousua odotellessa pääsee siis joka tapauksessa nauttimaan useamman prosentin vuotuisesta osinkotuotosta.

   Poista