7. tammikuuta 2016

Osto: VXF

Tämänaamuiset uutiset Kiinasta antoivat odottaa otollista päivää ostoille. Seurasin päivän mittaan kurssien kehitystä sivusilmällä ja laitoinkin pilkin veteen Koneen osakkeen pudottua varsin jyrkästi heti Helsingin pörssin avauduttua. Varsin pian kurssi kuitenkin lähti hoipertelemaan takaisin ylöspäin, eikä kääntynyt enää alaspäin iltapäivästä. Niinpä vedin suljin toimeksiannon ja keskityin seuraamaan jenkkimarkkinoiden dipin suuruutta.

Olin jo jonkin aikaa seurannut Vanguard Extended Market ETF:n kehitystä, sillä se kuuluu indeksisalkkuni allokaatioon 16% osuudella. ETF sijoittaa yhdysvaltalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, ja tarkoituksenani on tasapainottaa sillä suuriin jenkkiyrityksiin kohdistuvia SXR8 -sijoituksia. Kuten Vanguardin tuotteille on tyypillistä, myös VXF:än kulut ovat erittäin edulliset: Vuotuinen TER on vain 0,10%

Tavoitteenani oli pyrkiä hankkimaan VXF:ää, mikäli sen kurssi putoaa alle 80 dollarin ja tänään illalla teinkin n. 1400 euron oston kurssiin $79.76. Tyypilliseen tapaan kurssi lähti heti oston jälkeen luisumaan vielä alemmaksi, ja merkinnän kirjoitushetkellä ETF:ää saa $78.91 hintaan, joka on jo lähellä kahden vuoden pohjia. Olen kuitenkin hankintaani erittäin tyytyväinen, sillä ostohinta on pidemmän päälle erittäin kohtuullinen ja merkintä paikkaa vajeen indeksisalkkuni tavoiteallokaatiossa.

Oston myötä käteiskassani alkaa näyttää sen verran tyhjältä, että lisämerkintöjä en tule tekemään ennen helmikuun ETF-kuukausisäästöjä. Voi olla että olin liikkeellä Kiinan tilanteen ja öljyn hinnan aiheuttamaa dippiä ajatellen hieman turhan aikaisin, mutta kun salkun aikajänteenä on useampi vuosikymmen, en jaksa pahemmin stressata asian suhteen. VXF:än ja eilisen VNQI-oston myötä indeksisalkkuni alkaa myös kartuttaa osinkoja ihan mukavasti, mikä tekee salkun kehityksen seuraamisesta entistä mielenkiintoisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti