6. tammikuuta 2016

Osakesalkkuni sisältö vuoden 2015 lopussa

Oheisessa taulukossa on listattuna osakesalkkuni sisältö ensimmäisen sijoitusvuoteni jälkeen. Omistusten arvo on laskettu loppiaisen 6.1. kursseilla, joten alkuvuoden dippi on ehtinyt hieman syödä salkun arvoa. En myöskään laskenut tähän mukaan eilen toteutuneita tammikuun ETF-kuukausisäästömerkintöjä. Tulen jatkossa käyttämään tätä arvoa salkun vuotuisen kehityksen laskemiseen. Vaikka kurssit ovat hieman jo ehtineet elää viime vuoden päätöskursseista, luulen että tulevinakin vuosina loppiaisena on hyvää aikaa tehdä yhteenvetoa edellisen vuoden tapahtumista, eli sikäli ajankohta on mielestäni tulevaisuutta ajatellen ihan sopiva.

Omistus Markkina-arvo
F-Secure Corporation €1,927.80
Fortum Corporation €1,819.72
KONE Corporation €527.80
Nokia Corporation €520.00
Nordea Bank AB (publ) FDR €2,341.56
db x-trackers EURO STOXX 50 UCITS ETF €161.80
iShares Core MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF €191.78
iShares Core MSCI World UCITS ETF €258.30
iShares MSCI USA Dividend IQ EUR €283.44
db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF €354.30
iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF €178.10
Nordnet Superrahasto Suomi €63.43
Nordnet Superfonden Sverige €45.33
Nordnet Superfondet Norge €51.69
Nordnet Superfonden Danmark €56.49
Yhteensä €8,780.74

Omistukset ovat tällä hetkellä painottuneet vahvasti tunnettuihin kotimaisiin yrityksiin. En ole tähän kovin tyytyväinen, eikä se vastaa tavoiteallokaatiotani, joten tulen todennäköisesti tänä vuonna pienentämään niiden painoa indeksi-ETF:ien hyväksi. Aion kuitenkin odotella rauhassa kevään osinkokautta ennen isompia muutoksia. On myös mahdollista, että pidän osakkeet salkussani ja kasvatan Nordnetin ilmaisella kuukausisäästöllä* ETF:ien ja Superrahastojen* osuutta siihen saakka kunnes olen tyytyväinen painotuksiin.

Avaan tavoiteallokaatiotani ja sijoitusstrategiaani tarkemmin lähiaikoina tulevissa merkinnöissä. Tarkoituksenani on myös kirjoittaa tarkempi merkintä ensimmäisen sijoitusvuoteni tapahtumista ja kantapään kautta opituista asioista.


4 kommenttia:

 1. Onpas sulla pieni salkku. Mun pienin osakeomistuskin on isompi kuin sun koko salkku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Tavoitteena olisi saada kasvatettua salkku tämän vuoden aikana vähintään yli 20k€ kokoiseksi.

   Poista
 2. Tärkeintähän on aloittaminen. Vuoden kuluttua tuo Ikiholdarin sijoitussalkku on kasvanut jo kiitettävästi, jos tavoitteet täyttyvät. Olemme melko samassa tilanteessa, vaikka itselläni onkin vähän enemmän sijoituksia. Oletko harkinnut ottavasi Seligsonin Top Global Brands -rahastoa salkkuun? Entä korkoja pitkään salkkuun (myös kehittyviltä) hajautusta parantamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Alkuvuoden kurssilasku huomioiden innostuin astumaan markkinoille vähän liian vauhdikkaasti, mutta silti pidemmän päälle tämä on todennäköisesti ihan otollista aikaa laittaa ensimmäiset pelimerkit sijoituksiin.

   Minulla itseasiassa on jo jonkin verran Seligsonin Top Global Brandsia ja muitakin rahasto-osuuksia säästettynä vapaaehtoisen eläkevakuutukseni kautta. Voisin itseasiassa jossain vaiheessa avata hieman tuota eläkevakuutussäästön allokaatiota ja sen funktiota salkussani.

   Korot kuuluvat ehdottomasti pitkään salkkuuni. Periaatteessa haluaisin, että indeksisalkussani olisi jo korko-ETF:iä n. 5-10% painolla ja tuon osuuden on tarkoitus kasvaa iän myötä. Korkojen tämänhetkisen huippumatalan tason vuoksi olen kuitenkin päättänyt lykätä korkosijoituksia myöhemmäksi, sillä muutoin korkojen nousu tulisi syömään osuuksien arvoa ikävällä tavalla. Tarkastelen korkojen tilannetta seuraavan kerran ensi vuoden alussa.

   Poista